To bardzo szybki i prosty na zawsze udające się ciasto dyniowe. ...
Czytaj dalejŚniadanie każdego dnia może być pożywne, smaczne i efektowne. Trochę mąki, trochę drożdży i trochę wody. Olej, świeże zioła, cukier, sól. To szybki sposób na pysze bułeczki ziołowe. Dla tych, którzy ju...
Czytaj dalejPrzygotowując przetwory na zimę możemy także użyć malutkich patisonów. Konserwowane w occie smakują jak korniszone ogórki....
Czytaj dalejGdy uprawiamy ogórki w ogrodzie czy na działce ich nadmiar możemy wykorzystać konserwując je na słodko w occie lub kisząc. Będą doskonałym uzupełnieniem diety zimą....
Czytaj dalejNie zawsze mamy czas aby przerobić wszystkie warzywa i owoce latem na przetwory czy ciasta. Tym bardziej zimą tęsknimy za świeżymi owocami oraz smakołykami z nich zrobionymi. ...
Czytaj dalejSzarlotka to tradycyjne ciasto lata, lekkie i nie tuczące, a zarazem słodkie lub lekko kwaśne w zależności od jabłek jakie posiadamy w sadzie czy kupimy....
Czytaj dalejBiała kapusta to doskonała potrawa zawierające masę witamin i minerałów. Kiszona, smażona - wszelkie formy szczególnie zima i na przedwiośnie mile widziane w naszej kuchni! Podajemy sprawdzony sposób n...
Czytaj dalejZiarno kukurydzy zawiera sporo wody, białka, tłuszczów, włókien surowych, witaminy A, B1, B2, E, oraz C. Żadne ze zbóż nie zawiera tyle tłuszczu co kukurydza, jest to jednak tłuszcz bardzo zdrowy, niez...
Czytaj dalejZrobienie bananowego koktajlu jest tak proste, że wątpimy, czy rzeczywiście chcemy go pić. Tymczasem taki napój jest idealnym rozwiązaniem na brak czasu na porządne śniadanie - napój z bananów jest zd...
Czytaj dalejNawiązując do poprzedniego artykułu o suplementach diety dla zatroskanego Eko-konsumenta, podejmujemy się przetestowania dla Czytelników Ogrodnika ciekawej nowości – naturalnego kompleksowego środka sp...
Czytaj dalej