Dynia to ogromny owoc, do którego przerobienia musimy znaleźć czas i miejsce w spiżarni. My podpowiemy Wam jak wykorzystać nawet największy okaz, po to aby wiosną i latem zasmakować ciasta czy zupy dyn...
Czytaj dalejTo bardzo szybki i prosty na zawsze udające się ciasto dyniowe. ...
Czytaj dalejŚniadanie każdego dnia może być pożywne, smaczne i efektowne. Trochę mąki, trochę drożdży i trochę wody. Olej, świeże zioła, cukier, sól. To szybki sposób na pysze bułeczki ziołowe. Dla tych, którzy ju...
Czytaj dalejOwoce egzotyczne, które kiedyś były dla nas niedostępne, dzisiaj wypełniają półki supermarketów. Transportowane jeszcze w stanie pół-surowym przemierzają pół globu zamarznięte. Jednym z regionów, który...
Czytaj dalejDo ich spożywania namawiają producenci bakalii i suszonych owoców. Są większe i bardziej zielone od pozostałych odmian pistacji. W dodatku maja rozchylone skorupki, które ułatwiają ich wyłuskiwanie. W ...
Czytaj dalejJuż nie tylko konfitury z żurawiny, ser camembert z żurawiną, ale także soki i całe serie naturalnych kosmetyków - świat odkrywa zalety żurawiny. Te krzewinkę bardzo łatwo jest wyhodować w polskich war...
Czytaj dalejOto przepis na owocujące przez wiele miesięcy poziomki. W jaki sposób je rozmnażać, jakie wybrać miejsce dla nich najlepsze, kiedy będą długo owocować? Nie jest łatwo stworzyć na małej powierzchni leśn...
Czytaj dalejPrzygotowując przetwory na zimę możemy także użyć malutkich patisonów. Konserwowane w occie smakują jak korniszone ogórki....
Czytaj dalejGdy uprawiamy ogórki w ogrodzie czy na działce ich nadmiar możemy wykorzystać konserwując je na słodko w occie lub kisząc. Będą doskonałym uzupełnieniem diety zimą....
Czytaj dalejNie zawsze mamy czas aby przerobić wszystkie warzywa i owoce latem na przetwory czy ciasta. Tym bardziej zimą tęsknimy za świeżymi owocami oraz smakołykami z nich zrobionymi. ...
Czytaj dalej